Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.
Kurzy vaření.

Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.
Co potřebujete nutně vědět
Zde na jednom místě naleznete odpovědi na většinu vašich otázek ohledně rezervací, kurzů a jejich konání nebo dárkových voucherů.
Welcome to Fuego
Marek Pavala
Kurz nabízí průřez celou škálou našich jídel i technik, které na Fuegu používáme. Naučíte se „uvařit“ rybu bez tepla nebo správně využívat nízký žár a pomalé pečení při zavěšení nad ohněm. Odhalíte nejlepší způsob úpravy steaku, a to pečení v přímém kontaktu se žhavým uhlím v ohništi. Vyzkoušíte si ruční přípravu domácí majonézy, rychlé nakládání, pečení kynutých chlebových placek, i smažení poupat kaparovníku. Nebude chybět ani dezert připravovaný v kamenné peci. Pokud chcete ochutnat od všeho něco, a naučit se spoustu praktických dovedností, „Welcome to Fuego“ je tou správnou volbou.

Menu
I. Ceviche
- mořský vlk / limetky / červená cibule / koriandr / kaviár z divokého lososa
II. Zavěšená křepelka
- pomalu pečená křepelka / petrželové pesto / nakládaná červená cibule / domácí chlébové placky
III. Roastbeef
- nízký roštěnec pečený v uhlí / smažené kapary / lanýžová majonéza / bylinkový olej
IV. Ananas & Rum
- pečený ananas / rum / smetana / vanilka
Masožrouti
Marek Pavala
Jsme masožrouti. Máme to v krvi a nikdo nám to neodpáře. V tomto kurzu si užijete crème de la crème z masové nabídky. Ručně krájený tatarák, to nejlepší vepřové z prasat z Iberského poloostrova, jejichž maso při pečení voní sladce jako ořechy a máslo, hovězí steak z jednoho z nejlepších a nejchutnějších řezů vůbec – holubičku, neboli maminhu. Naučíte se rozličné techniky, od správného krájení masa, až po pečení přímo v uhlí. Součástí kurzu je i veškerá obecná teorie okolo správné přípravy steaků, kterou pak můžete aplikovat kdykoliv budete vařit. Vyvrátíme mýty a naučíme vás dělat maso jednou provždy.

Menu
I. Tatarák & vejce
- hovězí tatarák / sušený žloutek / pecorino chips / pažitka
II. Iberské vepřové
- vepřová pluma / salsa verde / pečené hrozny
III. Steak z uhlí
- hovězí holubička pečená v uhlí / salsa chimichurri / hlávkový salát / citronová vinaigrette
IV. Spálené ovoce
- lesní plody / ciderová omáčka / zakysaná smetana / gin
Song of the Sea
Marek Pavala
Zvykli jsme si cestovat k moři téměř kdykoliv chceme. Vůně krevet a kalamárů s česnekem na grilu k těmto letním cestám neodmyslitelně patří. Cestování se však může často zkomplikovat, a tak si pojďme připomenout a prožít pravou chuť moře právě tady a teď.
Pro každého milovníka mořských plodů je nezbytné znát i správné techniky přípravy, protože jen tehdy dokáže plně ocenit jejich kvality. Naučíme vás, jak vařit dokonalé hřebenatky, kalamáry, krevety tak, jak to umí jen ty nejlepší restaurace v přímořských státech, a s každým jídlem vás přeneseme na vysněnou dovolenou.

Menu
I. Scallops
- mušle sv. Jakuba / zelené jablko / cider / petrželový olej
II. Lignje na žaru
- kalamáry / spálená rajčata / uzený paprikový olej / citrón
III. Bulleit Gump Shrimp Co.
- tygří krevety / bourbon / máslová omáčka / aioli / spálený chléb
IV. Spálený ananas
- 4 hodiny pečený ananas / granátové jablko / mučenka / skyr
Hogo Fogo
Marek Pavala
Menu je výsledkem našeho snažení po dobu posledních tří let a spojuje různé techniky přípravy jídel na otevřeném ohni. Zaměřuje se primárně na české suroviny té nejvyšší kvality a jídla s jasnou filozofií kontrastů mezi prostotou a luxusem, v naprosté čistotě chutí. Letní menu plné jak překvapivých svěžích kombinací, tak přirozenosti a originality prezentace. Každý z pěti chodů degustačního menu budeme vařit společně a můžete se těšit na naprosto jedinečný zážitek a to pravé nahlédnutí „pod pokličku“.

Menu
I. Pstruh & Meloun
- marinované karpáčo ze pstruha / kaviár / spálený meloun / růžový pepř
II. Brambory nad zlato
- brambory v popelu / plátkové zlato / domácí tvarohová majonéza / bottarga
III. Kachna
- kachní prsa s křupavou kůží / kyselé lesní ovoce
IV. Tele na pastvě
- telecí svíčková pečená v uhlí / popel z bylinek / spálený pórek / foie gras/ pažitkový olej
V. Meruzalka
- rybízový sorbet v tekutém dusíku / ruská vodka
Noble Fire
Oliver Pape
Noble Fire je kombinací dvou světů. Divokého Fuega s jeho drsným přírodním kouzlem a fine diningových večeří z luxusních restaurací. Budete se cítit jako v „michelince“ s otevřenou ohnivou kuchyní a během příprav se naučíte vnímat jídlo více jako umění a zážitek, spíš než jako prostou nutnost. Neotřelé kombinace chutí v jednotlivých chodech vás nenechají spát. Nově nabyté znalosti jistě uplatníte v mnoha dalších situacích, ať už doma v kuchyni, nebo u táboráku.

Menu
I. Wild river
- sashimi z divokého lososa / kaviár / spálená a marinovaná hruška / potočnice
II. Fruit & Forest
- jelení carpaccio / lesní ovoce / balsamico / borovice
III. Fancy Chicken
- kuře / lanýž / brioška z ohně / spálená jarní cibulka
IV. Burnt Tart
- Sušenky / ořechy / ovoce / vanilka & kardamon / meringue
Soukromé akce
Ať už plánujete teambuilding, svatbu, oslavu narozenin nebo zážitek pro klienty, Fuego je to pravé. A pokud jste své vysněné místo už našli někde jinde, rádi tam za vámi přijedeme.
Darujte Fuego
Fuego je zážitek jako stvořený pro milovníky jídla, masa a dobrodružství! Můžete ho darovat a vytvořit tak neopakovatelné chvíle pro někoho výjimečného.