Kurzy vaření.

Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.

Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.

Co potřebujete nutně vědět

Zde na jednom místě naleznete odpovědi na většinu vašich otázek ohledně rezervací, kurzů a jejich konání nebo dárkových voucherů.

Přejít na odpovědi
Nabídka kurzů

Masožrouti

Marek Pavala

Jsme masožrouti. Máme to v krvi a nikdo nám to neodpáře. V tomto kurzu si užijete crème de la crème z masové nabídky. Ručně krájený tatarák, kachní prso pečené do růžova s křupavou kůží a hovězí steak ze stařeného masa. Všechny chody jsou doplněny o zajímavé a poctivě připravené chody. Naučíte se rozličné techniky, nejen správné krájení masa, ale i pečení přímo v uhlí nebo cílené pálení zeleniny. Součástí kurzu je obecná teorie okolo správné přípravy steaků, kterou pak můžete aplikovat kdykoliv budete vařit. Vyvrátíme mýty a naučíme vás dělat maso jednou provždy. 

Menu

I. Tatarák & vejce

  • hovězí tatarák / spálený žloutek / pecorino chips / pažitka

II. Kachna

  • kachní prso / spálené papriky / máta

III. Steak z uhlí a brambory z pece

  • hovězí steak pečený v uhlí / salsa chimichurri / brambory v popelu/ domácí majonéza

IV. Spálené ovoce

  • lesní plody / ciderová omáčka / zakysaná smetana / gin

4 890,00 Kč

Welcome to Fuego

Marek Pavala

Kurz nabízí průřez celou škálou našich jídel i technik, které na Fuegu používáme. Naučíte se „uvařit“ rybu bez tepla nebo správně využívat nízký žár a pomalé pečení při zavěšení nad ohněm. Odhalíte nejlepší způsob úpravy steaku, a to pečení v přímém kontaktu se žhavým uhlím v ohništi. Vyzkoušíte si ruční přípravu domácí majonézy, rychlé nakládání, pečení kynutých chlebových placek, i smažení poupat kaparovníku. Nebude chybět ani dezert z litinových hrnců. Pokud chcete ochutnat od všeho něco, a naučit se spoustu praktických dovedností, „Welcome to Fuego“ je tou správnou volbou. 

Menu

I. Ceviche

  • mořský vlk / limetky / červená cibule / koriandr / kaviár z divokého lososa

II. Zavěšená křepelka

  • pomalu pečená křepelka / petrželové pesto / nakládaná červená cibule / domácí chlébové placky

III. Roastbeef

  • nízký roštěnec pečený v uhlí / smažené kapary / lanýžová majonéza / bylinkový olej /křen

IV. Hrušky v červeném víně

  • tažené hrušky / hřebíček / chantilli krém

4 390,00 Kč

Esence ohně

Marek Pavala

Vaření na ohni má svůj vlastní rytmus, zákonitosti a velmi specifické techniky přípravy jídla. V kurzu „Esence ohně“ se naučíte ty nejzajímavější z nich. Poznáte umami chuť spálených rajčat i sladkost hodiny pečeného ananasu. Jeden z nejlepších steaků, hovězí picanhu, nemilosrdně hodíte přímo do žhavého uhlí a vyzkoušíte si efektní pečení ryb přivázaných na špalcích poblíž ohniště. Evergreeny, jako například flambování krevet v bourbonu, nebo ruční výroba česnekové majonézy celý kurz doplňují o všeobecně skvěle aplikovatelné techniky. 

Na své si přijde opravdu každý… možná kromě veganů. Ochutnáte mořské plody, ryby, steak i dezert, vše ošlehané plameny Fuega a dovedené k chuťové dokonalosti.

Menu

I. Bulleit Gump Shrimp Co.

  • flambované tygří krevety / bourbon / máslová omáčka / aioli / spálený chléb

II. Ryba na špalku

  • ryba pečená na špalku / salsa verde / brambory v popelu

III. Esence ohně

  • hovězí picanha pečená v uhlí / salát ze spálených rajčat / petrželový olej s mátou

IV. Spálený ananas

  • 4 hodiny pečený ananas / granátové jablko / mučenka / skyr 

4 890,00 Kč

Hogo Fogo

Marek Pavala

Menu je výsledkem našeho snažení po dobu posledních tří let a spojuje různé techniky přípravy jídel na otevřeném ohni. Zaměřuje se primárně na české suroviny té nejvyšší kvality a jídla s jasnou filozofií kontrastů mezi prostotou a luxusem, v naprosté čistotě chutí. Podzimní menu plné jak překvapivých svěžích kombinací, tak přirozenosti a originality prezentace. Každý z pěti chodů degustačního menu budeme vařit společně a můžete se těšit na naprosto jedinečný zážitek a to pravé nahlédnutí „pod pokličku“.

Menu

I. Karpáčo

  • pstruh / ředkvičky / spálená okurka / bylinkový olej

II. Brambory nad zlato

  • brambory v popelu / plátkové zlato / domácí tvarohová majonéza / bottarga

III. Kachní výlet

  • kachní prsa s křupavou kůží / kyselé švestky / řepové výhonky

IV. Tele na pastvě

  • telecí svíčková pečená v uhlí / popel z bylinek / spálený pórek / foie gras/ pažitkový olej

V. Meruzalka

  • Zmrzlina s tekutým dusíkem / ruská vodka

5 190,00 Kč

Soukromé akce

Ať už plánujete teambuilding, svatbu, oslavu narozenin nebo zážitek pro klienty, Fuego je to pravé. A pokud jste své vysněné místo už našli někde jinde, rádi tam za vámi přijedeme.

Zjistit více

Darujte Fuego

Fuego je zážitek jako stvořený pro milovníky jídla, masa a dobrodružství! Můžete ho darovat a vytvořit tak neopakovatelné chvíle pro někoho výjimečného.

Koupit voucher