kdy / kde / jak

Naše kurzy probíhají od května do října. Vaříme venku, v krásné přírodě poblíž Mníšku pod Brdy. Táborové ležení se rozprostírá na louce mezi dvěma potoky. Kolem se pasou koně a krávy. Nedaleký rybník nabízí osvěžení za horkých letních dní. Společně si projdeme průběh kurzu, řekneme si pár zásad a pustíme se do práce.

*Cenu najdete zvlášť v detailu

každého kurzu.

darujte Fuego zážitek

Zatím, co náš kemp spí zimním spánkem a my pracujeme na nových kurzech pro příští sezónu, vy můžete svým blízkým nadělit dárkový poukaz Fuego.

 

Vouchery se vystavují na hodnotu, nikoliv na konkrétní kurzy. Obdarovaní si pak sami vyberou kurz a termín, který se jim líbí nejvíce.

 Pro objednání voucheru klikněte na obrázek níže a uveďte následující:

  • Částku, kterou chcete darovat. Ideální je zvolit částku v hodnotě některého z kurzů (menu se bude měnit, ale ceny zůstanou stejné), ale může být i nižší a obdarovaný rozdíl doplatí.

  • Jméno obdarovaného, abychom mohli voucher nadepsat.

  • A způsob doručení. Elektronicky k vytištění doma, nebo poštou (nezapomeňte připojit adresu, poštovné 100 Kč).
    Obě možnosti s platbou převodem.

IMG_0189.JPG

nabídka kurzů 2019

steaky I.

"To by snad ani nebylo Fuego, kdyby chyběl kurz věnovaný masu. Zařídili jsme, aby každý z vás mohl poznat a ochutnat tu nejlepší hovězí picanhu, neboli květovou špičku, přímo z Argentiny. Je fantastická na litinovém tálu, kde si v jejím tuku a másle upečete lahodné houby shitake. Co chtít víc? A to je jen zlomek masového kurzu! Naučíte se ručně krájený telecí tatarák se spálenými rajčaty a dojde i na naší “signature” hovězí veverku hozenou přímo do výhně horkých uhlíků a dezert z pomalu pečených ananasů."

steaky II. & salsy

"Vypravte se s námi na pomyslnou cestu latinskou Amerikou. Budete moci ochutnat a hlavně porovnat tři zcela rozdílné partie hovězího. Každou doprovodí salsa z jiné země. K pupku, též zvanému flank steak, si připravíme mexickou pikantní salsu roja. Veverku, neboli hanger steak, si ugrilujeme jako gauchos v uhlíkách a doplní ji salsa chimichurri původem z Uruguaye. A květovou špičku, brazilsky picanhu, si dáme s argentinskou salsou criolla. Celé menu korunuje naše variace na dezert ze spálených pomerančů slavného argentinského šéfkuchaře Francise Mallmanna.

Už máte sbaleno?"

la fiesta

"La Fiesta ve španělštině znamená slavnost nebo hostina. A na tomto kurzu si jednu takovou slavnostní hostinu společně vystrojíme. Díky tomu, že se vše netočí kolem jedné suroviny, budete moci ochutnat od všeho trochu. Nebo spíš hodně. Chuťové pohárky probudí novinka na menu – carpaccio ze svíčkové, kterou netradičně nejdříve trochu opečeme. Následovat bude kotlík čerstvých mušlí na bílém víně. Na uhlíkách si připravíme vyzrálý T-bone steak s naší vyhlášenou salsou chimichurri. Zkrátka nepřijde ani zelenina. Naučíte se totiž salát z pečených ředkviček s tymiánem a balsamicem. A co by to bylo za hostinu kdybychom vynechali dezert ze spáleného ovoce?"

taste the fuego

“Ať už se nemůžete rozhodnout pro kurz zaměřený pouze na konkrétní suroviny, nebo prostě chcete všechno najednou a všeho spoustu, tak Taste the Fuego je kurz právě pro vás. Menu je tématický průřez všech předchozích kurzů, ale s originální úpravou a něčím navíc. Jednoduše řečeno, nebude mít dvakrát stejnou chobotnici, ani steak. Uděláme si českou verzi kárpáča a to z čerstvého pstruha, do žhavého uhlí dáme péct fantastickou hovězí Picanhu, neboli květovou špičku a ukážeme si i jedinečný způsob, jak perfektně připravit kachní prso na ohni, aby mělo šťavnaté růžové maso a křupavou kůži. Na závěr se dočkáte i dezertu. Taste the Fuego je taková degustační večeře, kterou si ovšem musíme připravit společně.”

fuego x mitrowicz

1. - 3. 5. 2020

Připojte se k nám první májový víkend na romantickém zámku Mitrowicz v jižních Čechách, kde slavnostně vykročíme do třetí sezóny  na kurzu, jaký tady ještě nebyl. Čekají vás dva dny a dvě noci nabité poznáním, inspirací, přírodou a klidem. Každý den se dvakrát sejdeme kolem ohně – na oběd a večeři, abychom si od základu vystrojili hostinu z těch nejlepších ingrediencí, kterou si vždy sníme v jiné části zámku.

ryby

“Za tenhle kurz můžete právě vy! Ani nespočítáme, kolikrát jsme slyšeli, že to jediné, co chybí, je kurz zaměřený čistě na ryby. Takže tady je. Čeká vás Tiradito, méně známá peruánská úprava rybího masa, alternativa Ceviche. Ukážeme si jak jednoduše udělat čerstvého pstruha v litinové pánvi, zatímco si vedle přímo na žhavém uhlí upečeme chleba. Uhlíky budeme využívat ve velké míře, a to i k vyuzení lilku a ugrilování jesetera z místních sádek.”

mořské plody

“Sedět na kraji potoka a srkat čerstvě otevřené slávky nebo loupat z krunýřů krevety veliké jako dlaň se sice může zdát jako poněkud bláznivý nápad, ale jedině v tom nejlepším slova smyslu! Během celého kurzu si užijete to nejlepší, co seafood nabízí. Od již zmiňovaných mušlí a krevet, přes hustou a bohatou polévku, až po fantastické taco s chobotnicí pomalu vařenou nad ohněm v litinovém kotlíku.” 

co potřebujete nutně vědět

  • Každý kurz je patřičně doplněn vínem a jiným pitivem

  • Abychom si zachovali auru tajemna a chránili soukromí našich hostů i hostitelů, dozvíte se místo konání až po potvrzené a zaplacené objednávce. Jedná se o privátní pozemek.

  • Cesta autem trvá z centra Prahy 25 minut. Případně můžete využít autobusových spojení, která jezdí každých 30 minut a to buď ze zastávky Na Knížecí, nebo ze Smíchovského nádraží. Ze zastávky vás pak čeká příjemná dvacetiminutová procházka.

  • Kurz začíná v 16:00, ale jeho konec je ve hvězdách. Každý je u nás vítán a může strávit noc v luxusním stanu s ložnicí od firmy Nordisk.

  • Pokud se rozhodnete pro nocleh, zaškrtněte tuto možnost v rezervačním formuláři a nezapomeňte si vzít spacák. Karimatku nechte doma, všechny stany jsou vybavené 70 cm širokými, samonafukovacími matracemi Nordisk s integrovaným polštářem.

  • Rozloučit se s námi musíte nejpozději do 9:30 druhého dne.​​​ Opustit nás můžete i hned po kurzu, nebo kdykoliv během večera. Odvoz do Prahy vyjde zhruba na 500 czk, nebo můžete využít stejných autobusových linek, které jezdí až do půlnoci.

​​

  • Hlavní stan je naše hodovní síň. Má čtyřicet metrů čtverečních a díky důmyslně použitému materiálu udržuje příjemné klima a chrání před nepřízní každého počasí.

  • Koupání je možné v rybníce za kopečkem, kam dojdete za pouhé 2 minuty. Nezapomeňte si tudíž plavky a rukávky. 

  • Na místě je k dipozici pramen vody 2 chemické toalety.

  • Zaplacením objednávky souhlasíte se smluvními podmínkami.

obchodní podmínky