Kurzy vaření.

Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.

Pro každé menu je vypsáno několik termínů. Pokud Vám nevyhovují termíny jednoho menu podívejte se na menu jiné. Nyní jsou vypsané kurzy pouze na květen-červen-červenec.

Naše kurzy jsou určené nadšencům všech úrovní. Úplní začátečníci si osvojí základní postupy a principy aplikovatelné jak v přírodě, tak v domácí kuchyni. Zkušení kuchaři se naučí dosud nepoznané techniky a rozšíří si své obzory. Každý kurz začíná sklenkou prosecca a trvá 4–5 hodin. Po celou dobu se vám intenzivně věnuje lektor, zatímco náš tým se stará o vaše pohodlí a barman zajišťuje pitný režim.

Pro každé menu je vypsáno několik termínů. Pokud Vám nevyhovují termíny jednoho menu podívejte se na menu jiné. Nyní jsou vypsané kurzy pouze na květen-červen-červenec.

Co potřebujete nutně vědět

Zde na jednom místě naleznete odpovědi na většinu vašich otázek ohledně rezervací, kurzů a jejich konání nebo dárkových voucherů.

Přejít na odpovědi
Nabídka kurzů

MASOŽROUTI

Marek Pavala

Čtyři masového chody. Letos poprvé kurz Masožrouti dostojí plně svého názvu, protože každou předchozí sezónu čtvrtým jídlem byl klasický sladký dezert. Letos jsme si řekli, že stačilo. Světová doktrína tvrdí, že bychom jíst méně masa – my jdeme proti proudu a naopak vám přidáme. Můžete se těšit na fantastického daňka v téměř syrové úpravě, kakofonii textur v podobě monochromatického chodu s kachnou. Samozřejmostí je steak vhozený přímo do uhlí a jako dezert podáváme morkové kosti – hostinu tak završíte jako lovci mamutů a budete náležitě připraveni na radovánky na baru.

* v ceně kurzu je welcome drink a vinné párování

Menu

I. Tataki z daňka

  • daněk / kedlubna / naložený citrón / ostružiny / uzený olej

II. Křupavá kachna

  • kachní prsa s křupavou kůží / čekanka a řepa / malinová vinaigrette

III. Steak v uhlí

  • hovězí steak / salsa roja / spálená chlebová placka

IV. Kosti

  • morková kost / nakládaná cibule / petrželový salát

4 999,00 Kč

VŠEŽRAVCI

Marek Pavala

Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký kurz se vám zamlouvá nejvíc, zkuste Všežravce. Těšit se totiž můžete na staré dobré „od každého něco“. Hovězí tatarák z ručně krájeného hovězího ve spojení s morkem a kyselou naloženou cibulí je perfektní kombinace. U drobné práce zůstaneme i nadále, protože jako další předkrm se naučíte čistit a upravovat kalamáry a vytvořit tak vizuálně nádherné jídlo plné různých chutí i textur.  Steak připravovaný přímo ve žhavém uhlí doplníme slavnou salsu chimichurri s nádherně barevnými spálenými mrkvemi. Dezert torrijas možné neznáte, tak si zkuste představit ten nejlepší vláčný francouzský toast a crème brûlée. Celé menu, včetně dezertu, připravíme společně na ohni!

* v ceně kurzu je welcome drink a vinné párování

Menu

I. Tatarák & morek

  • hovězí / morek / petrželový salát / spálený chleba

II. Kalamáry

  •  kalamáry / salsa Lucia / podmáslí / koprový olej

III. Steak v uhlí

  • hovězí steak /spálené mrkve / chimichurri

IV. Torrijas

  • torrijas – sladký „french toast“ z briošky / karamel / spálené jahody

4 999,00 Kč

JUNK FOOD

Marek Pavala

Nenechte se zmást názvem, je to pouhá slovní hříčka. Junk Food obecně je nekvalitní jídlo z rychlého občerstvení. Náš šéfkuchař, Marek Pavala, se tímto druhem stravování pouze inspiroval a vytvořil velice uspokojivé menu ve vlastním podání. Začnete klasikou z italské pumpy – krevetovým sendvičem, který perfektně nastartuje celé chuťové pohárky. Dále budeme smažit kuřata naložená v podmáslí, ukážeme vám, že i majonéza může obsahovat jen lahodné a zdravé ingredience - připravíme zelenou aioli! Hlavním chodem jsou v zásadě dvě jídla dohromady. Naučíte se caesar dressing, házet steaky do uhlí, zjistíte, že i salát chutná lépe spálený a vše zakončíte dezertem, který si ještě hořící přinesete ke stolu.

* v ceně kurzu je welcome drink a vinné párování

Menu

I. Tramezzino

  • krevety / bottarga / cognac

II. Kuře v loji

  • kuře v podmáslí smažené v hovězím loji / naložené Jalapeño / zelená aioli

III. Steak v uhlí

  • hovězí steak / spálený salát / ceasar dresink / aioli / pecorino

IV. Hořící švestka

  • spálené švestky / domácí pribiňák / lískové ořechy

4 999,00 Kč

NEMO

Marek Pavala

V kurzu Nemo se podíváte do vod slaných i sladkých. Jako suchozemci si dáte pořádný steak a vše zakončíte tradičním dezertem v netradičním pojetí. Mušle sv. Jakuba, neboli hřebenatky, jsou jednou z nejluxusnějších surovin na světě – jsou skvělé tepelně zpracované, syrové i marinované. My si bereme z každého trochu a připravíme úžasné carpaccio se smaženými kapary. Přivážeme pstruhy na špalky a postavíme je kolem ohnišť, ukážeme si, jak důležitý je teploměr i při přípravě ryb, spálíme spoustu krásných paprik a připravíme aromatický barevný salát. Samozřejmostí je steak připravovaný v uhlí, který najdete v každém z kurzů v různých podobách. Tady se můžete mimo jiné těšit na nejchutnější bramborový salát všech dob. Brambory i šalotky pečené v uhlí a popelu mu dají úžasnou chuť, stejně jako použití toho nejlepšího octa.

* v ceně kurzu je welcome drink & vinné párování

Menu

I. Svatý Jakub

  • carpaccio z hřebenatek / smažené kapary / zelené jablko / bylinkový olej

II. Ryba na špalku

  • pstruh na špalku / lardo / spálené papriky / petrželový olej

III. Steak v uhlí

  • hovězí steak / salát z brambor a šalotek v popelu / bylinkový tvaroh

IV. Rozbitý koláč

  • jablka / ořechová drobenka / domácí pribinák

4 999,00 Kč

FLYING CHEF

Jiří Lhota

Jiří Lhota je ostřílený a talentovaný kuchař, kterého můžete znát jak od nás z Fuega, tak i ze spousty restaurací. Vaření na ohni je jeho velkou vášní a na receptech je to zatraceně znát. Letos si pro vás připravil své vlastní nádherné menu na samostatném kurzu! 

Předkrmy vás čekají opravdu bohaté. Krevety s intenzivní chutí po španělské klobáse chorizo a překvapivě jemný a na jehličí zauzený pstruh s krásnou omáčkou z podmáslí a brambor na seně. Hlavní chod na Fuegu je vždy steak v uhlí a Jirkův kurz nebude výjimkou. Můžete se těšit na přílohu, která by mohla být i samostatným jídlem – do měkka pečený lilek dochucený miso marinádou, brynzou a smaženou cibulkou. Závěrem toho kurzu je dezert, který nám všem vzal dech. Připravíte si vláčné kynuté buchty upečené v kamenné peci, kterou na Fuegu tak rádi využíváme.

* v ceně kurzu je welcome drink a vinné párování

* pokud máte voucher na vyšší hodnotu, napište to do poznámky a rozdíl můžete utratit na baru!

Menu

I. Krevety 

  • krevety / chorizo / chilli / paprika / aioli / spálený chleba

II. Pstruh na jehličí

  • pstruh / brambory v seně / špek / koprové pesto / uzené podmáslí

III. Steak v uhlí

  • steak / lilek / miso / brynza / sumah

IV. Kynuté buchty

  • švestky v rumu / povidlový tvaroh / med / skořice / mandle

4 199,00 Kč

Soukromé akce

Ať už plánujete teambuilding, svatbu, oslavu narozenin nebo zážitek pro klienty, Fuego je to pravé.

Zjistit více

Darujte Fuego

Fuego je zážitek jako stvořený pro milovníky jídla, masa a dobrodružství! Můžete ho darovat a vytvořit tak neopakovatelné chvíle pro někoho výjimečného.

Koupit voucher